עוגת חלבון


מתכון לעוגת חלבון מדהימה שמתאימה לכל ארוחת ביניים או בוקר.

רכיבים- - 1כוס חלבוני ביצה - 1כוס שעועית שחורה טחונה דק - 1/4 כוס אגבה או סילאן -1/2 כוס אבקת חלבון - 1/2 כוס חלב שקדים - 1/4 כוס אבקת קקאו - 1 כוס שיבולת שועל דקה -2 כפיות תמצית אגוזים/שקדים - 1 כף סטיביה רכיבים לקרם- -1 גביע יוגורט 0% ביו טבעי - 1 קוטג' 1% טחון - 1/2 כוס אבקת חלבון

אופן הכנה: מכינים שעועית מראש וטוחנים אותה (לוקח כמה שעות שימו לב), מערבבים את כל הרכיבים בקערה ושמים בתוך התבנית. מכניסים לתנור ל30-35 דקות ב160°. מוציאים ונותנים לה להתקרר בזמן הזה מערבבים את הרכיבים לקרם- טוחנים קוטג ומוסיפים לו יוגורט ואבקת חלבון. חותכים את העוגה באמצע ל2 שכבות ומורחים ביניהם את הקרם, סוגרים את השכבה העליונה ושמים את שאר הקרם בתוספת אגוזי המלך טחונים. ערך תזונתי לפרוסה אחת(10 פרוסות לעוגה)- - 20 גרם חלבון - 17 גרם פחממה - 3גרם שומן 177 קל בתאבון!!

Recent Posts