איך לעבור את פסח ולשמור על הגזרה
כידוע לכולם, חג הפסח נחשב לאחד החגים המשמינים בלוח השנה. כל הארוחות החג, האווירה החגיגית והמשפחתית, חופשות ופינוקים לא פעם עולים לנו בעוד כמה קילוגרמים מיותרים שיכולנו לחסוך, שלא לדבר על להתקדם שלב אחד ולנצל את הזמן הזה למטרת החיטוב. מה בכל זאת ניתן לעשות על מנת גם להנות וגם לשמור הגזרה.
צורת בישול מומלצת- אפייה בתנור, טיגון במחבת טפלון ללא שמן, גריל על האש, בישול במים או אידוי.
בפסח אנחנו לא אוכלים חמץ - מזונות אלו מספקים לנו במשך השנה את מאגרי הגליקוגן לצורך האימונים. אך פחמימות לצורך מילוי מאגרי הגליקוגן - ניתן לקבל גם ממקורות אחרים. לדוגמא: תפוחי אדמה, מצות, בטטה, לחמים על בסיס קמח מצה, לאוכלי קטניות- אורז, אטריות אורז, תירס, קטניות (עדשים, אפונה, גרגירי חומוס, פול, שעועית)
ברור כי ארוחת החג היא ארוחה עשירה ומתמשכת. הנטייה לחשוב כי צום לקראת הארוחה יחפה על גודלה הינה מוטעית ויכול להוביל אותנו לרעב מצטבר, כך שבמהלך הארוחה נאכל הרבה יותר משהיינו אוכלים לו אכלנו כרגיל במהלך היום. לכן, חשוב להקפיד על אכילה מסודרת של ארוחות קלות במהלך היום עד לארוחת החג.
בארוחת החג עצמה - מומלץ להרבות באכילת סלטי ירקות, ואפילו להתחיל איתם כמנה ראשונה להפחתת תחושת הרעב. על מנת להצליח לעמוד בפיתוי מול שלל המאכלים - ניתן להחליט שטועמים מכל מאכל, אך בכמות קטנה בלבד. אם קשה לכם לשלוט על כמות האוכל בארוחה, ניתן לשתות כוס מים לפני על מנת לא להגזים עם כמויות האוכל.
קינוחים - אין ארוחת חג ללא קינוח. ניתן לבחור מנה אחת שנאכל אותה במלואה, או לטעום (הכוונה באמת לטעום!) קצת מכל מנה.
פעילות גופנית- אל תזניחו פעילות גופנית גם אם אתם בחופש. נכון יש אווירה של חג וחופש אבל אם יש לכם באמת מטרה, אתם יכולים לנצל את הזמן הפנוי הזה ולהכניס עוד כמה אימונים לא מתוכננים ללוז שלכם. חשוב לזכור שכל צעד נוסף שנעשה לכיוון המטרה, רק מקרב אותה.
חג כשר ושמח!!