עוגת חלבון גבינה
מתכון לעוגת חלבון בננה:
רכיבים-
- 800 גר גבינת טוורוג
- 1 גביע יוגורט טבעי
- 5 סקופים של אבקת חלבון
- 150 גרם שיבולת שועל דקה
- 1 ביצה שלמה, 2 חלבוני ביצה
- 2 כפות סטיוויה
- 25 גרם ג'לטין
- בננה שלמה
אופן הכנה-
תחתית העוגה-
מערבבים שיבולת שועל עם ביצים וכף סטיוויה במעבד מזון. מעבירים הכל לתבנית c60, כמובן לשמן קצת את המגש ולפזר באופן אחיד את התחתית ולהדק לתבנית. להכניס לתנור ל10-15 דק ב180° בשביל להקשות את התחתית.
החלק העליון-
לערבב יוגורט עם אבקת חלבון, סטיוויה וגבינת טוורוג, לערבב ג'לטין בכוס מים ולשים במיקרו או להרתיח על האש, לחכות שמתקרר ולשים 3/4 בתוך התערובת של הגבינה. להעביר את התערובת הגבינה מעל התחתית ולהכניס ל20- 25 דקות למקפיא. לחתוך בננה, להוציא את העוגה מהמקפיא, לסדר את הבננה מעל ולשים את שאר הג'לטין מעל הבננות. להכניס את העוגה למקרר ל2-3 שעות והיא מוכנה.
ערכים-
לפרוסה אחת(מתוך 12)- 180 קלוריות
חלבון-27 גרם פחממה- 10 גרם שומן- 3.5 שומן
בתאבון