מתכון ללחמניות כוסמין


כבר המון זמן שאני לא קונה לחם בחוץ אלה אופה בבית מרכיבים איכותיים וכמויות שאני צריך בתזונה לי.

היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון מעולה ללחמניות כוסמין שאני מכין בבית.

רכיבים:

900 גרם קמח כוסמין

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סילאן טבעי

2 וחצי כוסות מים

6 כפות שמן זית

1 וחצי כפיות מלח

להברשה:

חלמון ביצה

כפית סילאן

שומשום

אופן הכנה:

לערבב את כל היבשים פרט למלח, להתחיל להוסיף שמן זית ומים פושרים במיקסר למשך 7-8 דקות.

לאחר שהבצק מתחיל לקבל צורה יש להוסיף מלח

המרקם של הבצק אמור לצאת קצת דביקי, אין מה לפחד.

לשים את הבצק לתפיחה למשך 40-50 דקות

לאחר מכן להפעיל את התנור ל180 מעלות ובנתיים לחלק את הבצק ללחמניות קטנות.

לכסות את הלחמניות קטנות לעוד תפיחה של 30-40 דקות

להבריש את הלחמניות עם החלמון ביצה והסילאן, להוסיף שומשום ולהכניס לתנור ל25-35 דקות.

ערכים לחמניה 1(מתוך20 לחמניות):

למי שרוצה להקטין את הערכים, מוזמן להקטין את הלחמניות ולעשות יותר

207 קלוריות

6.4 גרם חלבון

29 גרם פחמימה

3.7 גרם שומן

בתאבון!!!

Recent Posts