8 צעדים הכרחים בשינוי תפיסה בתזונה אצל הילדים שלכם ואצלכם
השבוע הילדים חוזרים למסגרות וזה זמן טוב לשתף בנסיון שלי בתזונה עם הילדים ומבוגרים בתקווה להרגלים בריאים ונכונים יותר. אל תחשבו שלא עשיתי חלק מהטעויות, בהחלט כן, אבל היום אני מודע יותר ומתנהג שונה
1- אוכל זה לא פרס
כמו אצל מבוגרים, גם אצל הילדים צ'ופר פרס שהוא אוכל על משימה או פעולה יכול ליצור הפרעות אכילה. ההרגל שהפעולה הזאת מפתחת הוא שאתה לא יכול סתם לאכול אוכל טעים, אתה חייב להרוויח אותו ומן הסתם הוא הופך להרבה יותר נחשק. כל ניסיון להתמיד בתזונה הנכונה, יגרום לך באופן אוטומטי "ליפול" על מאכלים שהיו פעם פרס- הרי "הצלחת לשמור על תזונה נכונה, מגיע לך פרס"
2- אוכל לא צריך להיות עונש או חובה
בדיוק כמו בסעיף הקודם, אנחנו לא רוצים ליצור התנייה של אכילה נכונה בנתינה של פרס, אותו הדבר גם להפך- אנחנו לא רוצים להפוך משהו שהילד לא אוכל לחובה רק בשביל לתת לו פרס בסוף. בנוסף אם הילד לא אוהב את מה שהוא אוכל, ממש לא הדרך הנכונה לדרוש ממנו לסיים אותו או לסיים את כל הצלחת, תחשוב רגע על עצמך- כמה אתה מסוגל לאכול אוכל שממש לא טעים לך ומה יקרה אחרי שתפסיק?
3- להקשיב לתחושת השובע
המצב המושלם הוא כשאתה אוכל ועוצר מתי שאתה מרגיש שבע. אצל מבוגרים במשקל תקין התחושה הזאת מפותחת והם יודעים מראש לשים את הכמות הנכונה בצלחת. אגב, לרוב אני שם לילדה שלי יותר ממה שהיא צריכה בצלחת (דואג שהיא לא תהיה רעבה) ותמיד היא עוצרת ברגע שהיא שבעה, כמובן שאין לי בעיה עם זה. זה מאוד שונה מהדור שלי שתמיד אמרו לנו לסיים את הצלחת וזה היה הרגל לחיים, אבל היום זמנים שונים
4- הבדל בין תחושת רעב לבין חשק לאכול
תחושת רעב- צורך הישרדותי של הגוף באנרגיה לצורך הפעלת הגוף
חשק לאכול- צורך פסיכולוגי לאכול שמגיע בעקבות שעמום, עצב, שמחה, דיכאון
עכשיו כשאתה מכיר את ההבדל, המטרה שלך להתחיל לזהות מה אתה מרגיש, האם זה צורך פיזי אנרגיה זמינה לגוף או שסתם שיעמום. כמובן שאם זה הצורך הפסיכולוגי, ניתן לפתור את הצורך בדרך שונה מאוכל כתלות במצב הנתון.
5- הרגלים ישנים
בהמשך לסעיף הקודם, אפשר להוסיף הרגלים ישנים שזה לא בהכרח בגלל צורך פסיכולוגי או גופני. לדוגמא- אתה יוצא עם חברים לאכול, גם כשאתה לא באמת רעב, ארוחות שישי גדולות רק כי יש מבחר גדול ולא כי אתה צריך, אכילה במלון הכלל כלום כי שילמת ולא כי אתה רעב, נשנוש תוך כדי סדרה בנטפליקס למרות שאכלת לפני שעה ויש עוד כל כך הרבה דוגמאות. המפתח לשינוי הרגלים זה לזהות אותם ואז לפתח הרגלים טובים יותר שיעזרו לך
6- אוכל זה רק אוכל
תמנע מלתת לאוכל חשיבות גדולה יותר מסתם דלק לגוף. כן אני יודע זה קשה, בעיקר בגלל כל הרשתות החברתיות ופרסומות בלתי פוסקות, אבל אין באמת אוכל טוב או רע, אין אוכל שאסור או מותר, בריא או לא בריא. תשתדל לא להגדיר את האוכל. בנוסף למה שכתבתי ההבנה צריכה להיות שאתה יכול לאכול מה שבא לך מתי שבא לך וכל זה בשביל… לא למצוא את עצמך בבולמוסים מטורפים כי ממחר דיאטה…
7- סדר, סדר ועוד פעם סדר
אני רואה את זה על עצמי, אני רואה את זה על המתאמנים שלי- ככל שאין סדר ותכנון תזונתי, כך יותר קשה לשלוט על כמו והאיכות. אם אתה יוצא מהבית בבוקר ולא דואג לאכול אז או שתצום כל היום בגלל שיש אוכל "לא טוב" בעבודה ותתפוצץ בערב על איזה פיצה לא כי באמת בא לך אלה בגלל שאתה עייף ומחפש את הפתרון הכי קל או שכל היום תטייל במזנון ותחטוף עוגיות ואגוזים שלא באמת משביעים אבל מפוצצים בקלוריות.
8- חוקים ושיטות
אני יודע שבטח שמעת שאסור לאכול אחרי 20.00 או אסור בצקים אבל מה נראה לך החוקים האלה יגרמו לך לחשוב? ברור, אני הופך את זה ליותר נחשק. מה שיותר נחשק, הרבה יותר קשה להתמודד עם זה מאשר לצורך העניין עם כמות קטנה יותר. הכלל הוא כזה- אם אתה לא רגיש לאחד המוצרים, פשוט אל תוציא אותו מהתפריט.
ההמלצות שכתבתי טובות גם לילדים וגם למבוגרים כאחד. הם ממש יכולים לעזור בשינוי אורח חיים ואכילה נכונה יותר. צריך לקחת בחשבון שמה שהילדים לומדים, זה ההרגלים שלהם לחיים והרבה יותר קשה לשנות אותם בגיל מבוגר יותר. משקל עודף עדיף למנוע מראש, מאשר לנסות להיפטר ממנו כל החיים.
Comments